Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Oukitel W5 okosóra, fitneszkarkötő - Teszt

2019. augusztus 21. 22:34 - Tomi0529

Az okosóra piaca lassan már olyan lesz, mint lemenni a zöldségeshez kérni egy kilogramm almát. Mindenhol belefutunk, ha akarunk, ha nem. A kínai órákból elég sok van, de kevés az, ami valóban jó is legyen, vagy adjon egy kis extra plusz dolgot. Most egy Oukitel W5-tipusú órát nézünk meg, ami valóban tud egy kis extrát.

Doboz

A fehér doboz tartalma a szokásos, az órát, egy mágneses töltő kábelt és egy használati útmutatót tartalmaz. Szívesen láttam volna akár egy másik méretű szíjat is.

Kinézet

Az óra szálcsiszolt fém keretet kapott, ami szép és strapabíró. A gumi szíj kellemes tapitnású, az óraszerkezet váza pedig műanyag. Vezérlésre egyetlen érintőgomb szolgáll. Hátul pedig a mágneses töltő csatlakozó, illetve a szenzorok találhatóak.

 

Használat

A kerek óra egy szögletes kijelzőt rejt, amit elsőre meglepő lehet, de az olcsóbb óráknál nem szokatlan. A kijelző ami benne van elég jól látszódik, annak ellenére, hogy nem OLED, hanem csak egy IPS kijelzővel szerelt. Bekapcsolni az érintőgomb hosszú megnyomásával lehetséges. Érdemes lesz elővenni a használati útmutatót, ugyanis abban lesz egy QR-kód, amivel le kell töltenünk az órát kezelő alkalmazást. Amint ezt megtettük, már érkeznek is az értesítések az órára és amin magam is meglepődtem, hogy tudja az ékezeteket és nincs helyette kérdőjel vagy egyéb más karakter. A fő oldalon látjuk az időt, a megtett lépést is. Nem mutatja folyamatosan az időt, de a csuklónk mozgatására reagál, bár ezt nem mindig sikerült előcsalni. Kapunk lépésszámlálót, pulzusmérőt, vérnyomásmérőt, alvás monitoringet, telefon kereső funkciót, sportokat, és kikapcsolást. Ami bosszantóbb, hogy nem jegyzi meg, hogy melyik menüben voltunk, mindig elölről kezdi a képernyőt. A pulzusmérő és vérnyomásmérő, amit én extrának írtam fentebb, szerintem jópofa, elég jól működik. Ezeket a funkciókat elérjük a telefonos alkalmazásban is.

 

 

 

 

 

Hardver

Itt ne keressünk komoly dolgokat, 1.22” IPS kijelző, 240 x 240 pixellel és egy darab érintőpanel áll a rendelkezésünkre. Bluetooth 4.0 chipet kapott, van ennél komolyabb is, de nem rossz. 200 mAh akkumulátort tartalmaz, amit komoly használat mellett 1-2 nap, készenlétben kikapcsolt állapotban pedig 30 napig képes energiával ellátni az órát.

Továbbá IP67-es besorolást kapott.

A szíjmérete 20 x 245 mm csattal együtt. A legközelebbi lyuban 150mm, a legtávolabbi lyukban pedig 200mm a belső kerülete. Az óra súlya pedig 45 gramm, ami egészen jó.

 

Szoftver

Szoftver része elfogadható, alap dolgokat tartalmaz, de elérjük mindazt, amit tud az óra. Ez elmondható a telefonos alkalmazásról is. Beállíthatjuk melyik alkalmazás küldjön értesítést, mikor mérjen pulzust és vérnyomást, illetve firmware frissítést.

Maga az óra szoftvere folyamatosan méri a pulzust és vérnyomást, akkor is, amikor letettem az órát az asztalra és több napig úgy hagytam. A Samsung órák ezt érzékelik és ha nincs a kezünkön, nem is mér.

Összegzés

Csodát ne várjuk egy 20 dolláros órától, de az alap dolgokat szépen tudja. Az ékezetek kezelése meglepő, a vérnyomás mérést pedig kevés óra tud. Természetesen nem orvosdiagnosztikai eszköz, de aránylag pontos egy felkaroshoz hasonlítva. Töltője is mágneses, illetve szép a kijelző annak ellenére, hogy kocka a megjelenítő belül.

Akinek bejön ez a dizájn az szeretni fogja ezt az órát. Ár értékben jó vétel, ennyiért a Mi band 2/3 kapható.

Pro

  • Jó akksi idő
  • Vérnyomás mérő
  • Pulzus mérő
  • Ékezetek megjelenése
  • Ip67 besorolás

Kontra

  • Kissé puritán menü

Hol kapható

A Tomtopon akciós áron 20 dollár körül kapható:

Oukitel W5

 

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr9415554004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása