Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Xiaomi Bluetooth 4.2 sztereó hangszóró - Teszt

2017. június 05. 20:00 - Kinai cuccok blog

Eredeti saomi bluetooth speaker, model XMYX03YM

eredeti-xiaomi-bluetooth-hangszoro-4_2-hordozhato-hangfal-original-sound-speaker-11c.jpgHa telefonról vagy vagy laptopról szeretnénk zenét hallgatni, akkor a beépített hangszórótól sokkal jobb hangzás érhető el egy bluetooth hangszóró segítségével. Ezek a hangszórók az erős neodymium mágnes segítéségével nagyságrenddel szebben és jobban szólnak, mint a régi, hordozható hangszórók. Nagy népszerűségüknek köszönhetően rengeteg gyártó kezdte gyártani ezeket a névtelenektől kezdve az ismertebbekig.

A Xiaomi (ejtsd: saomi) márka sokaknak ismerős lehet a jó minőségű és elérhető árú kamerák, telefonok és tabletek felől. Rengeteg kiegészítést is gyárt, többek között bluetooth hangszórókat is. Évek óta újabb és újabb modelleket dob piacra, vagy teszi még jobbá a régi modelleket. Ahogy a kínaiaktól megszokhattunk, minden másolnak ami sikeres, beleértve saját minőségi márkáikat is. Most az eredeti Xiaomi Bluetooth 4.2-es hangszórót szeretném bemutatni.

A doboz

A dobozban mindössze a hangszóró és egy kínai nyelvű két oldalas leírás található. Angol nyelvű nincs és hiányoltam a töltéshez szükséges microUSB kábelt is. Egy kis szövet tartó  is jól jött volna, de a doboz elég erős, használhatjuk a hangszóró szállítására is. A korábbi verziókhoz ezek jártak. 

Kinézet

A készülék fém kerettel és műanyag elő illetve hátlappal rendelkezik. Szépek az illesztések, jó az anyaghasználat, az egész igényesen van összerakva. Felül egy bekapcsoló és a két hangerő szabályzó gomb van, alul pedig két gumitalp a megfelelő rezgés csillapításért.
A készülék előlapján, középen lent található a visszajelző led.
A hátoldalt található a töltésre szolgáló microUSB csatlakozó és egy 3.5mm.es audio bemenet.
Méretei 15.45 x 6.00 x 2.55 cm, könnyedén elfér egy zsebben is, súlya pedig mindössze 150 gramm, így igazán hordozható darab.

Használat

Mivel nem volt hozzá használati útmutató, így ki kellett találni hogy működik. Szerencsére nem volt bonyolult, a készüléket a bekapcsoló gomb hosszan nyomásával bekapcsoltam, a visszajelző led felváltva pirosan és kéken világít. A telefonon bekapcsoltam a bluetooth-t, csatlakoztattam a hangszórót a telefonomhoz (XMFHZ02 néven mutatja) ekkor a visszajelző led folyamatos kékre váltott, a hangszóró sípolt egyet és már szólt is a zene.
A hangerő a telefonon keresztül és a hangszórón lévő hangerő szabályozóval is állítható.

A korábbi verzió csak 4.0-ás volt ami 2010-es szabvány, ideje volt frissíteni a modellt. A 4.2-es szabvány már 2014-es, mely sok hasznos funkcióval rendelkezik. A hangot a hangszóró hátoldalán található AUX IN feliratú bemenettel fülhallgató csatlakozóval is lehet zenét átjátszani, a kényelem elvesztéséért cserébe jobb hangminőséget kaphatunk. (mivel nem vagyok vájt fülű, ezt nem tudtam tesztelni) 

2 x 2.5W-os hangszórója elég erős ahhoz, hogy betöltse az egész szobát. Hangzása szép, elég mélyek a basszusok, talán túlságosan is, de nekem tetszik. A mobiltelefon hangszórójához képest nagyságrendileg jobb a hangzása, de még a laptop hangszóróját is jócskán lekörözi.

Üzemideje nincs megadva (más oldalakon 10 órát írnak 40%-os hangerővel). Az akkumulátor teljesítménye a specifikáció alapján 1200mAh, melyet töltés közben tesztelve valóban tudott. Több órás teljes hangerőn történő használat után sem merült le. (A teljes teszt folyamatban) Sajnos töltöttségkijelző nincs rajta, így nem tudni, meddig van feltöltve. Használat közben is lehet tölteni, így szükség esetén egy hordozható töltővel meg tudjuk növelni az üzemidejét.
Töltés közben a visszajelző led pirosan világít, teljesen feltöltve pedig kialszik.

A készülék tetején található gombot hosszan nyomva tartva lehet ki és bekapcsolni. Zene lejátszás közben szintén ez a gomb szolgál a zene leállítására, majd folytatására. Androidon sokan ismerik azt a bosszantó problémát, hogy a Youtube csak akkor játssza a műsort, ha az van a főképernyőn. Ha másik programra váltunk vagy kikapcsoljuk a képernyőt, akkor leáll a lejátszás. A Bluetooth hangszórót használva viszont újra tudjuk indítani, így nem szükséges a képernyőnek bekapcsolva lennie, a telefont akár el is rakhatjuk. Akkor sincs probléma, ha éppen hívnak, mert a bekapcsoló gombot röviden megnyomva fel tudjuk venni a hívást. A hangszóróba van beépített mikrofon is, így azon keresztül is le tudjuk folytatni a beszélgetést. A hívás szintén megszakítható ezzel a gombbal és folytathatjuk a zene hallgatását. Ezzel hangszóróval akár kihangosítóként is tudjuk a telefonunkat használni.

A hangerő gombbal értelemszerűen a hangerőt tudjuk szabályozni, jó lett volna ha pl. hosszan nyomva a számokat tudjuk léptetni vele. Talán egy következő verzióba beleteszik. 

Mivel egy népszerű gyártó jól sikerült termékéről van szó, így megjelentek a hamisítványok is. Vásárláskor csak megbízható helyről rendeljünk.

Ami tetszett: Szép hangzás, hosszú üzemidő, mély basszus, igényes kialakítás, könnyű használat, megfizethető ár

Ami nem tetszett: Nincs hozzá töltőkábel és hordozó táska, nem mutatja a töltöttséget

Hol kapható

A Xiaomi Bluetooth 4.2 hangszóró a GearBest-en vásárolható meg 6800 forintért.

További remek Xiaomi termékek a GearBest-en.

Itt is kapható

AliExpress

Hazai beszerzés

XiaomiShop

 

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz facebook csoportunkhoz is!

A Xiaomi rajongók csoportját itt találod!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr612563669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása