Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

GITUP F1 4K WIFI akciókamera, drónkamera - Teszt

2017. december 05. 11:24 - Kinai cuccok blog

sportkamera, FPV, AV kimenet, távirányító, Sony Exmor Sensor, mobius

gitup-f1-4k-wifi-action-camera_1.jpg
Sorra jelennek meg a 4K-s kamerák, a Gitup kicsit késve, de maga is előállt egy natív 4K-s kamerával. Nem követte a trendet, hogy egy GoPro klónt hozzon létre, hanem egyedi formával állt elő, így utólag is fel tud tűnni a 4K-s kamerák tengeréből.
Korábban  a drónosok között az egyik legkedveltebb FPV-s kamera a Mobius volt, mely még mindig csak FullHD felbontással rendelkezik. Hasonló koncepcióval érkezik a Gitup F1 is, így hamar a drónosok, motorosok új kedvence lehet.

A doboz

A doboz egy kisméretű, fekete kartondoboz, rajta a termék képével, főbb képességeivel és specifikációjával.
A dobozban a kamera, a tartókonzol szabvány állvány menettel, egy 1010mAh-ás LB104-es akkumulátor, miniUSB csatalkozó, FPV kábel és az angol nyelvű kézikönyv található. A kézikönyv a készülék kezelőszerveit és a kamera használatát mutatja be röviden és lényegre törően. Hasznos, bár nélküle is könnyen el lehet boldogulni.

Kinézet

A kamera hosszúkás és lapos, áramvonalas kialakítású. Ez nem csak a drónozáskor és motor/kerékpár kameraként hasznos, de az autó szélvédőjén is kisebb területet takar ki.
Az elején található a lencse, hátul a miniUSB csatlakozó és a microSD kártya bemenet. Alul az akkumulátor fedél, alatta a cserélhető akkumulátor. A felső részen van az OLED kijelző, egy felvételt indító és leállító gomb. Alatta két visszajelző led, illetve a be/kikapcsoló és a menü gomb. A miniUSB csatlakozó ma már ritka dolog, a külső mikrofon és az FPV képességek lehetősége miatt maradt ez a csatlakozó.

Beüzemelés

A kamera töltés és a microSd kártya behelyezése után azonnal használható volt. Fontos, hogy nagy sebességű memóriakártyát rakjunk bele, mert a 4K-s felvételnek már kevés lehet a Class 10 vagy U1 10MByte per másodperces írási sebessége.

Használat

A kamera használata egyértelmű. A bekapcsolni bekapcsoló gomb hosszú megnyomásával lehet, utána ezzel a gombbal lehet váltani a videó, fotó, beállítás módba. A beállításoknál lefelé gombként funkcionál. A középső felvétel indító gomb szolgál a videó felvétel indítására és leállítására, fotó módban pedig a fénykép készítésére. A beállítások módban az adott beállítás lehetőségeinek körkörös léptetésre. A menü gomb a videó és fénykép módban a beállításba való belépésre és kilépésre szolgál. Az egész menüfelépítés és használat a Gituptól megszokott egyszerűséget nyújtja és gyors használatot tesz lehetővé. A beállítások széleskörűek, a legtöbbjét amúgy is csak egyszer állítjuk.

Felvételek minősége

A felvételeket a Sony IMX317 8MP képszenzorával és az Ambarella A12S75 chipsettel készíti, melyek a Xiaomi 4K és SJCam SJ7 4K-s kamerákban is találhatóak.

Ebből következően a felvételek minősége is hasonló, árban is azzal kíván versenyezni. Az akkumulátor üzemideje 75 perc, ez is átlagosnak mondható. A felvételek élesek, erről szoftveres képstabilizálás gondoskodik. A színek élethűek, a kategóriájában az egyik legjobb ezen a téren.

Rengeteg felbontás támogat:

4K HD videó 3840 x 2160P; 30fps
2160P HD videó 2880 x 2160P; 30fps
1440P HD videó 2560 x 14440P; 60/30fps
1080P HD videó 1920 × 1080P; 120/60/30fps
720P HD videó 1280 × 720P; 240/120fps


Látószöge 160 fok, a halszem effektus kikapcsolható rajta. Fotó módban maximum 8 megapixeles képeket tud készíteni.

Kijelző

A képernyője kicsi, de arra pont elég, hogy a gyors beállításokat elvégezzük. A kamera WIFI-re is csatlakoztatható, ott minden más elvégezhető. Így élőben látjuk a kamera képét, felvételeket tudunk készíteni és meg tudjuk változtatni a beállításokat.

Autós kamera

Autós kameraként használva lehetséges a kép megfordítása (könnyebb fejjel lefelé rögzíteni), tudja a körkörös felvételt, szükség esetén a felvételek 1, 3, 5 percenként tudja darabolni.

Drón kamera

Bár súlya közel duplája a Mobiusnak (38g) a 68g még mindig kevésnek mondható, így a harminc ezer forintos drónok is elboldogulnak vele. A kisméretű, olcsó gimbálok is kezelni tudják.

Gitup F1 4K - Mobius FullHD kamera

 Autós kameraként


Éjszakai felvétel


Menürendszer

Összegzés

A Gitup kicsit megkésve, de ismét egy remek kamerát alkotott. Nincs rajta semmi felesleges, a minőség mellett az egyszerűség és a jó használhatóság volt a fő szempont és ezt remekül teljesíti. Kedvező árával pedig gyorsan népszerű lehet.

Ami tetszett

- Valós 4K felbontás
- Kis méret és súly
- Áramvonalas kialakítás
- Jó minőség

Ami nem tetszett:

- Nem vízálló és vízálló tok sem kapható hozzá

Hol kapható

Itthon a Gitup F1 Sportkamerát a sport-kamera.hu forgalmazza 63990 Forintért.

Külföldről az alábbi oldalakon lehet megrendelni 120 dollár körüli áron.

Banggood

AliExpress

Lájkold a blog facebook oldalát, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr9213427927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2017.12.09. 18:16:25

A kínai cuccok egyre jobbak, nekem Huawei telóm van. Egy akción vettem, vagyis Black Friday keretein belül, egy újságban találtam az akcióra.
toppon.hu/minden-akcios-ujsag-egy-helyen/
süti beállítások módosítása