Kínai termékek szubjektív tesztje

Ami nem Kínából származik, az hamisítvány :)

Ulefone Armor 5 - Olcsó kis strapatelefon - Teszt

2019. szeptember 13. 19:34 - Tomi0529

Manapság a notch világát éljük, lassan már minden telefonnak a kijelzőjében van valamilyen bevágás. Viszont a strapatelefonokra ez eddig nem volt nagyon jellemző. Az Ulefone Armor 5 megmutatta, hogy a mai készülékek dizájn eleme egy igáslovon is jól mutathat. (időközben megjelent az Armor 6, cserébe viszont őrült jó akciók vannak az ötösre)

 

Doboz

A szép sárga doboz elég sok mindent rejt. Egy sima, nem gyorstöltő képes USB Type-C töltőt, egy SIM tűt, egy üveg fóliát, egy USB OTG kábelt, egy micro-USB-C adaptert és magát a telefont.

Dizájn

Egyből látszik, hogy a csatlakozók el vannak rejtve egy kihúzható gumis védelemmel. Illetve, hogy az egész telefon körben szintén egy ütésálló gumis házban van. Specifikáció alapján Ip68 szabvány szerint vízálló illetve ütés és porálló.

A fekete gumis réteget megtörik az oldalt narancssárga fényben pompázó csíkok. A hátlap egy nagyon fényes üveglap. A telefon jobb oldalán találjuk a bekapcsoló gombot, illetve a hangerőt szabályzó gombokat is.

Hardver, teljesítmény

A telefont MT6763 Octa-core 64 bit 2.0Ghz processzor hajtja meg, 4Gb-rammal, ARM Mali G71 Mp2 700Mhz GPU-val, illetve 64gb-os tárhellyel, ami tovább bővíthető 256gb-ig.

Egy két alkalommal voltak kisebb szaggatások, amikor nagyon frissítette az alkalmazásokat a háttérben, de teljesen használható. Nem tapasztaltam, hogy kevés lenne a memória vagy az órajel.

Az akkumulátor 5000mAh-ás, ami vagy szabvány 2Amperes töltővel, vagy vezeték nélküli töltővel tölthető maximum 10Wat teljesítménnyel.

A telefon hátulján kapunk még egy ujjlenyomat olvasót is ami, elég gyorsan old fel.

Antutu Benchmark képernyő mentései:

 

 

Kijelző, hangszóró

A kijelző egy 18:9:9 arányú, 1510X720p felbontású nem IPS panel, de azért elég jók a betekintési szögek. A kijelzőt GorillaGlass 4 védi, illetve kapunk egy értesítési ledet és egy kamerát, ami arcfelismerésre is képes a maga 13Mpixelével. Természetesen a mai trendeknek megfelelően itt is van notch, ami nem kapcsolható ki. Időnként vannak olyan programok, amik nem szeretik vagy belevág a képekbe, vagy érzékeli a notchot. Ezt alkalmazás válogatja. A hangszóró hátulra került, közepes minőséggel kecsegtet.

Szoftver

Gyárilag Android 8.1-gyel érkezik, de már kaptunk is rá frissítést. A szoftver nincsen megpakolva mindenféle felesleges butaságokkal, csupán 1 mappában helyezkedik el, a szögmérő, nagyító funkció és hasonlóak. Nem találkoztam nagyobb akadásokkal. Egyszer volt egy csúnya pár másodperces laggolás, de aztán helyre álltak a dolgok.

Akkumulátor, üzemidő

Az Ulefone Armor 5 egy 5000mAhás akksit kapott, ami kb. 2 nap használatot tesz lehetővé, ha ügyesek vagyunk. Nem gyors tölthető, csak sima 5V 2Amperes töltőt kapunk, de van vezeték nélküli tölthetőség is, így nem kell a gumival védett Type -C töltőcsatlakozót használnunk.

Kamerák

Nos abból kapunk bőven, ugyanis elől egy 13Megapixeles szelfi kamera vár, hátul pedig 2 darab kamera. Az egyik 16MPixel a másik pedig 5MPixel. A kamera képe egész jó nappal, illetve a szabadban. Nyilván nem ez a telefon rendelkezik a piac legjobb kamerájával. Lassú autó fókusz rendszer és lassú a kamera kép is.  A második kamerának nem láttam túl sok értelmét, ugyanis itt nem használható zoomnak. Háttérmosásnak volna megalkotva, de ez nem igazán érzékelhető. Éjszaka nagyon ne akarjunk vele fotózni. Videó képessége fullHD felbontású. Nem az erőssége, de használható.

Két darab kamera teszt kép. Mind a kettő kép a hátsó kamerával készültek.

Kapcsolat

Az Ulefone-ba 2db Nano simkártyát rakhatunk 4G B20 támogatással, illetve egy darab, maximum 256gb-os micro SD kártyát is helyezhetünk. GPS és Glonass támogatást kapunk. Wifi téren 2,4Ghz illetve 5Ghz áll a rendelkezésünkre. Kapunk NFC-t illetve egy Bluetooth 4.0-át is. Nem voltak gondok velük. Mind a mobilhálózat, Bluetooth,és GPS is remekül működött, és a Wifit sem dobálta el.

Összegzés

Én ezt a készüléket második telefonnak tudnám elképzelni, amolyan munkás telefonnak. Szerelőknek, ahol nem gond, ha ráfolyik az olaj, vagy leesik. Elég vaskos a készülék és kár a kijelzőért, hogy nem fullHD felbontású, illetve hogy a kamerák sem képesek jobb minőségre. Illetve a gyorstöltés hiányát érzem, egy 5,000mAh-ás akksit sok idő feltölteni.

Ahhoz kepést, hogy nem IPS panellel szerelt a kijelző egész jók a színei.

Pro

  • Kedvező ár
  • Ip68 besorolás
  • 4G modem+B20
  • Bővíthető tárhely
  • 64GB alap tárhely
  • Arc, ujjfelismerés
  • 5000mAh akkumulátor
  • 4Gb RAM
  • Értesítést jelző led
  • Jack fülhallgató kimenet

Kontra

  • Kijelző felbontás
  • Nincs gyors töltés
  • Lehetne jobb kamera

 

Hol kapható

A Banggoodon akciósan 200 dollár körül kapható Áfa és Vám mentes szállítással.

Banggood - Ulefone Armor 5

Ha vásárolnál, kérlek a linkünkön keresztül tedd, ezzel is támogatod a munkánkat! Köszönjük!

Lájkold a Facebook oldalunkat, ahol további akciókat és érdekességeket találsz!

Csatlakozz Facebook csoportunkhoz is!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kinaicuccok.blog.hu/api/trackback/id/tr215553980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása